Svoje lično iskustvo vakcinacije protiv COVID-19, i to ruskom vakcinom Sputnjik V, s nama je podijelila i Anela Paparević-Felegyhazi.

Nedavno sam cijepljena drugom dozom Sputnjika. Jedva sam to dočekala jer sam u međuvremenu razvila anksioznost i napade panike – unatoč izbjegavanju praćenja medija i fokusiranju na kredibilne izvore informacija.

Vrstu cjepiva nismo birali, već smo primili prvo dostupno. Nuspojave (bol u ruci, umor, zimica, blaga glavobolja) su ništa naspram onoga sto je cijepljenje donijelo meni i mojoj porodici.Od momenta kada su nas nazvali i dali termin meni i suprugu, moje psihičko stanje je mnogo bolje. Napadi panike su rjeđi i kraći.

Mir mi je donijela i činjenica da je i moja mama nešto prije nas primila obje doze cjepiva. Zdravstveni je radnik sa autoimunom bolesti, kojoj su se pridružile još dvije dijagnoze tokom ove pandemije – zakrčenje vratne arterije 85% i kronični bronhitis. Jedva čekam da je zagrlim za desetak dana, bez straha da ću joj prenijeti virus koji može ugroziti njeno već narušeno zdravlje.

Još ličnih iskustava cijepljenja/vakcinacije protiv COVID-19 nađite ovdje.