Kao što već znate, ovdje na Vakcine.ba stavljamo i priče šta roditelji o vakcinaciji djece imaju da kažu te njihovim razlozima zašto su bili odlučni da vakcinišu djecu ili njihovim neodumicama i strahovima. Danas, svoje iskustvo s vakcinacijom troje prekrasne djece iznosi Nataša Mavija, ekonomistica iz Banjaluke.

Majka sam troje maloljetne djece i svjesna sam da ima toliko stvari od kojih ih ne možemo zaštititi, koliko god bismo uradili sve da oni budu dobro. Međutim, ono što možemo uraditi da bi oni bili sigurni, uvijek rado prihvatam. Nose kacige kada voze bicikle, u autu su uvijek u sjedalicama i vezani. Na vakcine gledam jednako – biti u prilici da spriječite strašne, a ponekad i smrtonosne bolesti kod svoje djece, zaista je privilegija. Sve troje su primili sve vakcine do sada, i nemam negativna iskustva, sve je prošlo uz minimalne nuspojave.“, kaže Nataša.

Pitali smo je da li su do nje dolazile priče zbog kojih se roditelji plaše vakcinisati djecu, evo šta kaže:

“Naravno da sam se susrela sa pričama koje su tu da šire strah, ali uvijek vjerujem u medicinu i nauku, ljude koji su toliko godina proveli da istražuju nešto da bismo mi danas bili zaštićeni, te ne mogu da zamislim da kao osoba koja je odgovorna za svoju djecu, donosim odluke koje nisu u interesu njihovog zdravlja i zdravlja ljudi oko nas.”